ΒΗΜΑGAZINO: Αφιέρωμα στη ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ του Μπαράκ Ομπάμα

ΒΗΜΑGAZINO: Αφιέρωμα στη ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ του Μπαράκ Ομπάμα

Ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα επεφύλαξε το Βήμα της Κυριακής μέσω του ΒΗΜΑGAZINO προκειμένου να παρουσιάσει την ανακοίνωση έκδοσης του πολυαναμενόμενου βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα "ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ".

Σε κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νάστος αναφέρεται ότι: "Δεν θα θεωρηθεί καθόλου υπερβολικός όποιος τολμήσει να ισχυριστεί πως το πρώτο μέρος της αυτο-βιογραφίας του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τίτλο «Γη της Επαγγελίας», που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, είναι το πιο πολυαναμενόμενο βιβλίο ολόκληρου του 2020.

 

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

32.90€
29.62€

ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΔΩ 

Οπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Athens Bookstore Publications πριν από μερικές εβδομάδες, το έκτασης 768 σελίδων πόνημα θα ξετυλίξει το νήμα της δι-αδρομής του 44ου POTUS από τις απαρχές της πολιτικής σταδιοδρομίας του, συνεχίζοντας με την καταγραφή της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του 2008, για να καταλήξει στην εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011. Ακόμη πάντως και το Booker Prize Foundation αποφάσισε να μεταφέρει την ημερομηνία απονομής του έγκριτου βραβείου του από τις 17 στις 19 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφύγει το να βρεθεί στη σκιά ενός τόσο εκκωφαντικά σημαντικού εκδοτικού γεγονότος.

Μια εκδοτική «Γη της Επαγγελίας»

Ο πρώτος αυτός τόμος θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα μεταφρασμένος σε 25 γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα ισπανικά, τα κινεζικά, τα αραβικά, τα τσεχικά, τα φινλανδικά, τα βιετναμέζικα και, φυσικά, τα ελληνικά. Στα καθ’ ημάς, την επιμέλεια του βιβλίου υπογράφει ο οίκος Athens Bookstore Publications και τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα έχουν αναλάβει η Χρύσα Φραγκιαδάκη και ο Μάνος Τζιρίτας. Η ελληνική έκδοση θα διατίθεται αποκλειστικά μέχρι το τέλος του έτους στο Public (και είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία μέσω του public.gr).

Η διεθνής ζήτηση αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμε-νο ρεκόρ, με τον εκδοτικό οίκο να έχει παραγγείλει ήδη τρία εκατομμύρια αντίτυπα για την αγορά της Αμερικής. Προκειμένου να εξασφαλιστεί μια τέτοια γιγάντια παραγγελία, ο εκδοτικός οίκος σχεδιάζει, σύμφωνα με τους «New York Times», να τυπώσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα στη Γερμανία.

Τρία εμπορικά πλοία έχουν επιστρατευτεί για να μεταφέρουν τα 112 εμπορευματοκιβώτια με το βαρύτιμο φορτίο στις ΗΠΑ.

Σημειωτέον, το συμβόλαιο που έχει υπογράψει το ζεύγος Ομπάμα για την έκδοση των βιβλίων του απο-τιμάται στα 65 εκατομμύρια δολάρια. Το memoir της Μισέλ Ομπάμα «Becoming: Η δική μου ιστορία» έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως από την κυκλοφορία του, το φθινόπωρο του 2018. Η ολοκλήρωση της αυτο-βιογραφίας του Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε περισσότερο χρόνο, καθώς ο 59χρονος πολιτικός άρχισε τη συγγραφή της λίγο μετά τη λήξη της θητείας του. «Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να τελειώνεις το γράψιμο ενός βιβλίου και είμαι υπερήφανος για αυτό εδώ. Στη “Γη της Επαγγελίας” προσπαθώ να δώσω μια ειλικρινή περιγραφή της προεδρικής θητείας μου, των δυνάμεων με τις οποίες παλεύουμε ως έθνος και του πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τους διχασμούς και να φτιά-ξουμε μια δημοκρατία λειτουργική για όλους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Ομπάμα έχει επίσης πει σε ανακοίνωσή του ότι το βιβλίο του δίνει στους αναγνώστες μια αίσθηση της προσωπικής διαδρομής του ιδίου και της Μισέλ «με όλα τα απίστευτα σκαμπανεβάσματα που περάσαμε». Ο τέως πρόεδρος φιλοδοξεί ότι η αυτοβιογραφία του θα γίνει πηγή έμπνευσης νέων ανθρώπων «έτσι ώστε αυτοί να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στη βελτίωση του κόσμου μας». Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο προηγούμενα βιβλία του (κυκλοφορούν στα ελληνικά ως «Εικόνες του πα-τέρα μου» και «Τολμώ να ελπίζω») έχουν γίνει και αυτά μπεστ σέλερ.

Θρίαμβοι και απογοητεύσεις

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, το βιβλίο «προσφέρει μια μοναδική και στοχαστική εξερεύνηση τόσο της εκπληκτικής έκτασης όσο και των ορίων της προεδρικής εξουσίας, καθώς και μια μοναδική ματιά στη δυναμική των εσωτερικών μηχα-νισμών του κομματικού συστήματος των ΗΠΑ αλλά και της διεθνούς διπλωματίας. Ο Ομπάμα μεταφέρει τον αναγνώστη στο Οβάλ Γραφείο και στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου, καθώς και στη Μόσχα, στο Κάιρο, στο Πεκίνο αλλά και πέρα από αυτά. Ανακαλύπτουμε τις ενδόμυχες σκέψεις που τον απασχολούν καθώς συγκροτεί το Υπουργικό του Συμβούλιο, προσπαθεί να δι-αχειριστεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αξιολογεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν, υπερνικά τα φαινομενικά αξεπέραστα εμπόδια για να εξασφαλίσει την ψήφιση του Νόμου για την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη (του γνωστού Obamacare), αντιπαρατίθεται με τη στρατιωτική ιεραρχία για τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, προωθεί τη μεταρρύθμιση της Wall Street, αντιμετωπίζει το καταστροφικό ατύχημα της πλατφόρμας εξόρυξης Deepwater Horizon και εγκρίνει την Επιχείρηση “Τρίαινα του Ποσειδώνα”, η οποία καταλήγει στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν».

Ο πάντα δημοφιλής Μπαράκ δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για τις δυνάμεις που του αντιτάχθηκαν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της πατρίδας του, αλλά και για το πώς η διαβίωση στον Λευκό Οίκο επηρέασε τη σύζυγο και τις κόρες του. Δεν διστάζει επίσης να κάνει αυτοκριτική, να αποκαλύψει δηλαδή τα λάθη, τις αμφιβολίες και τις απογοητεύσεις του. Ωστόσο, γίνεται ολοφάνερο ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την πίστη του ότι εντός του μεγάλου, διαρκούς πειράματος που είναι η Αμερική, η δυνατότητα προόδου είναι πάντα εφικτή. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του πονήματος «Γη της Επαγγελίας», η δημοκρατία δεν είναι ένα θείο δώρο, αλλά κάτι το οποίο βασίζεται στην κατανόηση και στην κοινή πεποίθηση ότι χτίζεται από κοινού, ημέρα με την ημέρα. Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Νοεμβρίου θα κρίνει το αν όλα αυτά θα διαβάζονται στις ΗΠΑ με αναστεναγμούς ανακούφισης ή με κραυγές απελπισίας".

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

32.90€
29.62€